tisdag


mobilbilder kommer under vintertid märker jag. Har iallafall varit i skolan och avklarat ett prov. Nu sitter jag på ett café med kandan och fikar samt pratar, snart ska vi även plugga lite. 

Längtar som ett litet barn

Snöar utanför fönstret, det är bra, för då är det snart jul. Mindre bra är det att jag inte kommer kunna gå powerwalk ute lika ofta, med oron om att ramla, som jag alltid gör, hur mycket jag än undviker det. Det är jul om mindre än en månad och jag funderar på att skriva min önskelista snart, även köpa lite julklappar och skriva julkort med julmusik, får inte glömma det viktigaste, att baaakaaaa, japp, jag älskar julbak, finns inget mysigare såhär års. Jag kommer nog överleva denna vintern trots allt, bara jag får kroppsvärme, levande ljus i min omgivning, stora halsdukar, stickade tröjor, sällskap av mina närmaste och massa varm oboy, ja, då överlever jag nog denna vintern. Jag ÄLSKAR jul, men jag HATAR att frysa. Ska hålla mig inne så mycket som möjligt. 

Kör bara kör

Lite av varje, saker jag inspireras av. 
Har precis kommit hem efter att ha powerwalkat 10km med min syster. Det var så himla skönt och jag mådde så bra efteråt så det är något jag kommer fortsätta med. Kommer även köra löpning också, gillar när det är mer tempo också. Sitter och äter fil med hallon, blåbär och musli, hur gott som helst. Ha en bra kväll, imorgon är det fredag, ska bli så himla skönt!  

Pluggdag igen...

Har precis kommit hem från emma, hunnit äta och kollat på portkod. Nu ska jag prata lite med kandan och sedan fortsätta plugga, så skönt när detta är över.

Sovmorgon


Godmorgon! Jag hade en jätteskön sovmorgon så åt frukost länge och kollade vad som hänt på instagram, twitter, facebook osv. Klockan två idag har jag utvecklingssamtal så nu sitter jag med emma, julia och sebastian. Sen ska jag hem till emma för att plugga till naturkunskapsprovet. Ha en bra dag!

Trötta men flitiga

Såhär såg det ut när jag och johanna pluggade, gick faktiskt bättre än vad det ser ut,haha. Tog dock några sovpauser, men det fick vara okej. Nu har jag duschat en varm dusch och ska snart gå och lägga mig, sovmorgon imorgon plus en lektion, skönt. 

Hatar måndagar


Efter skolan åkte jag och johanna hem till henne och pluggade, jag har varit ganska trött hela dagen, men ni ska bara höra om kvällen, herreguuuud, ville bara försvinna. Min kväll:  åkte till universitetet för att ta bussen hem - går ingen buss - får vänta 10 min och sen åka in till stan - i stan får jag vänta 25 min - bussen kommer - inser att jag glömt datorn på torget - bussen hade redan börjat åka så får vänta tills det kommer en hållplats - springer till torget - hinner datorn - ringer mamma med 1% batteri och säger att hon får hämta mig - står och väntar i 10 min - mamma ringer och säger att hon inte hittar bilnyckeln - går till sundsta från torget - tar bussen därifrån utan mobil/busskort, hemma efter 2 timmar, denna kvällen sög. Ska göra den bättre nu framför teven med gott att äta och telefonprat. 
,

Kalas och twilight

Vi var hos våra kusiner igår och firade min kusin som fyller 20 år! 
Efter kalaset åkte jag och emma in till stan och mötte tjejerna för att se sista filmen av twilight, den var sjukt bra. Men när den var slut var jag förvånad, den kändes väldigt kort. Men ska inte berätta för mycket för då avslöjar jag allt, haha..
 

As a new beginning without end

I lördags hade jag en underbar kväll med alexander. Det började med att vi skulle åka in till stan för att leta restaurang, men det visade sig att han i smyg redan bestämt en och även bokat bort, så blev bjuden på restaurang. Sjukt fin överraskning och jag blev hur glad som helst, kvällen kunde inte ha blivit bättre och jag är glad över att jag spenderade den med honom. 


Godmorgon lördag


Godmorgon! Gick upp klockan 10 imorse för att åka till mamma. Har precis duschat och ska alldeles strax in till stan och kolla lite i affärer, sedan åker jag till alexander, ikväll väntar det en mysig kväll på restaurang.

Friday

Godkväll på er, eller ska jag kanske säga godnatt? Jag har precis kommit hem från ett maraton med mina tjejer emma och anna. Jag är väldigt trött så har inte så mycket mer att säga, men hör av mig mer imorgon, godnatt.
 

Be strong girl

snälla tips på hur man kommer över någon? och hur berättar man för sin familj/släkt att man gjort slut med pojkvännen man varit med i över två års tid? :/
svar: Att komma över någon är inte det lättaste, det är svårt, vilket inte är konstigt överhuvudtaget. Jag antar att din kille nyligen gjorde slut med dig och att ni var tillsammans i två år, vilket som jag förstår är jobbigt. Men för att komma över honom så måste du få sörja, undvik inte det. Det är inte bra att gå och bära på sorg, utan släpp ut det. Kolla på filmer, gråt, lyssna på musik, va med den/de närmaste vännerna och luta dig mot deras axlar, ät godis och umgås med familjen, det är det tipset jag har. Jag tycker verkligen inte du ska göra allt som du brukar och låtsas vara glad när du inte är det. 
   Men det går till en gräns, när du väl har sörjt och känner att tårar är slut, men att du fortfarande är ledsen. Ta då hand om dig själv, träna, var med vänner, gör sånt som gör dig glad och tänk att du ska visa din bästa sida, så gör jag iallafall när jag kanske vill tänka " det var du som förlora på det ". Tänker du så så kommer du automatiskt att må bättre tillslut. Men gå inte runt och vänta på att han ska komma tillbaka, det är hopplöst, kan bli att du väntar i år, och vem vill det? Inte du, inte någon! Jag vet hur det är att ha varit tillsammans med någon i två år och berätta det för familjen. Nu vet inte jag vilken realation ni hade, men berätta det, de kommer vara stöttande och förståeliga. Du behöver deras stöd. Sen om du har småsyskon som kanske frågar ( vart är han?) osv, så tänk, de är små och förstår inte bättre, tro mig :). Men var inte rädd för att säga det. Lycka till nu och glöm inte att du är stark och lever för din skull, ingen annans. 

Ser fram emot helgen

Nu var denna dagen slut och jag ser verkligen fram emot helgen. Jag har kommit fram till att livet är så himla bra, bara man ser allt positivt istället för negativt och det är precis det jag ska göra. Livet är för bra för att kasta bort det, med det säger jag godnatt. 

Fitness

Hej Sofia! först vill jag bara säga att jag verkligen älskar din blogg och du lägger upp sjukt fina bilder! Sen har jag en fråga, Jag vill gärna komma i ordentlig form och få fastare lår och mage och sen får motivation till att träna. Hur ska jag göra? Tacksam för svar! , Kram
svar: Hej! Vad roligt att höra, kul att du gillar det! :) Okej jag förstår, det jag gör för att få motivation till träning är att kolla träningstumblr, få inspiration av andra tjejer som tränar genom att tänka "sådär vill jag också göra, jag vill också få en såndär snygg mage!" Sedan är musik ett bra knep till att peppa sig själv, lyssna på musik som får dig taggad, helst inte lugn musik då. Tänk att du kan och att du ska, gör du det inte så kommer du bara ångra dig, och att ångra sig är en jobbig känsla så gör det bara.
   Resultat är något av det roligaste som finns, det är så himla skönt när man kämpar för någonting och att de i slutändan lönat sig. Så kämpa, bara gör det! Men du måste intala dig själv att du vill för att det ska gå! För att få fastare låt och mage så tycker jag att du först och främst ska vara ute och gå samt jogga mycket. Resultatet blir fettförbränning och då blir du tightare, sen styrketräning på det är viktigt.
   Har du ingen tillgång till att gymma så gör benböj och den "kissande hunden" som tar rumpa/lår. Sen är en video här på en massa magövningar man kan göra hemma, kanske inte roligaste vidion, men många bra övningar, om man vill variera osv.  Så nu gör du såhär: Kolla inspiration på tumblr, kolla bloggar med tjejer/killar som tränar, få inspiration på statusar där folk skriver att de tränat, gå ut och gå/jogga, gör övningar hemma. Ta före bild och gör ett mål. Ha ett mål för hur du vill att resultatet ska vara. Sen glömde jag nästan..Ät rätt! Du kan inte äta massa godis i veckan om du vill bli tightare, är regelbundet och hälsosamt. Men sluta inte ät (banta) och tro att det hjälper, för det gör det inte. Lycka till, kram. 




Lyckligare nu

Hej! Igår fikade jag och Alexander på stan, sedan åkte vi hem till mig och kollade på film och hade det mysigt. Idag började jag halv 11 och slutade 12, helt okej ändå! Jag och tjejerna åkte in till stan för att fixa inför twilight som blir på söndag, längtar!! Sen gick vi runt lite och så. Nu ska jag vara duktig och plugga. 

Äntligen är de mina

Hunterstövlarna är nu mina och jag ska använda de flitigt! Igår var jag på tjejkväll hemma hos felicia med henne och tjejerna, blev x-factor, mat, spel, skratt och massa mys. Sen sov jag över hos anna och fick höra när jag vaknade att jag skrattat/pratat med mig själv i sömnen, får höra konstiga saker från alla, och det är bara under perioder jag är förkyld, haha. Nu ska jag äta tacos med familjen och sedan åker jag till Alexander.

Mys med min syster


Ätit sallad och haft det lite mys med syster under kvällen, sen har vi varit duktiga och pluggat matte. Men nu måste jag fortsätta, så vi hörs imorgon, puss.

Go hard or go home


Idag började jag träna, kändes så himla skönt att svettas i ett gym igen. När jag blir frisk ska jag gå ut på promenader/springturer också, för nu kör vi säger jag bara! Nu ska jag äta ceasarsallad med familjen och sedan plugga lite matte.

Hemma från jobbet

Har kommit hem från jobbet och förövrigt tagit två veckors ledigt på grund av att jag har så mycket i skolan just nu. Skönt att kunna koppla av lite och så. Nämde ju att jag inte hade photoshop, därför kommer det olika storlekar på bilder och så, kan vara så i någon vecka nu.

Halloween del 2


Halloween del 1


Tappat det

från i lördags, halloween.

Det var ett tag sen jag skrev någonting här nu. Men det beror på många olika saker, till exempel att min laddare till kameran är spårlöst borta så kan inte ta någora bilder med min kamera som resulterar tråkiga mobilbilder, som jag vill undvika att blogga med hela tiden. Min dator är på lagning så har ingen photoshop heller. Sen så har jag mycket med jobb och skolan just nu så den tiden som blir över spenderar jag med människor jag tycker om. Hinner inte ens träna längre..vilket som gör mig lite små deprimerad. Ska tänka över hur jag ska göra för att få tillbaka allt det där. Orken till att blogga, orken till att träna, orken till att leva, så känner jag just nu. Men ska verkligen tänka på allt. För behöver mer tid till mig själv och sånt jag gillar att göra känner jag. Men angående kameran så har jag ingen aning om hur ja ska göra, hade helst köpt en ny kamera nu på en gång, men det kostar ju, får se hur jag gör. Kanske har ett uppehåll, bloggar ibland, men sen när allt är fixat kommer jag tillbaka!

RSS 2.0