LÅR MAGE MIDJA


Lår:
Det går inte att punktförbränna fett från ett speciellt ställe på kroppen. Det är genitiskt var fettreserverna på kroppen lagras och varifrån fettet försvinner när du går ner i vikt. Däremot kan du träna upp lårmusklerna och på så sätt öka förbränningen och få fastare lår.

Det jag själv upplever vara det effektivaste sättet att få smalare lår är löpning. Där belastar du benen med din kroppsvikt, får upp pulsen och bränner kalorier, men all form av förbränningsträning är bra.

Styrkeövningar som är bra är t exutfall och knäböj. Har du lätt för att öka i muskelmassa (och inte vill få mer muskulösa lår) kör du med ca 12-15 repetitioner, annars behöver du inte oroa dig då det krävs att du tränar väldigt hårt och regelbundet för att bygga stora muskler.

Det finns speciella maskiner för just insida lår, men med dem tränar du upp musklerna just där utan att du för den skull behöver bli av med fettet.

Mage:  En grej du kan göra för att få smalare mage är att göra plankan.
Viktigt att tänka på när du gör plankan är att:
- suga in naveln mot ryggraden, samtidigt som du spänner magen.
- hela kroppen ska vara i en så rak linje som möjligt.
- skjuta fram höften i stället för att puta med rumpan, så magen får jobba mer.
- hålla positionen stilla. Så fort du håller på att förlora positionen – vila.
- det inte ska göra ont i rygg eller svank, då har du fel hållning.

Börja med de lättare versionerna. När du kan hålla positionerna i cirka 30 sekunder i tre set vardera, så kan du byta till de svårare varianterna.

Några till saker som är bra att tänka på om du vill ha platt mage är:
Ät & drick långsamt
Tugga maten noga
Drick mycket vatten!
Ät mindre men oftare
Minska portionerna
Ät tillräckligt med protein
Ät en fiberrik frukost
Se upp för socker
Skippa hissen
Sträck på dig

Midja: Du kan ju bara bli av med fettet runt midjan, själva midjan i sig går inte att träna mindre. För att få bästa resultat så måste man motionera mycket för att sätta igång fettförbränningen och sen kombinera det med att styrketräning för att få grundläggande muskler. Sen gäller det helt klart att man inte äter på MC Donalds varje dag utan äter en varierad bra kost, där man unnar sig gott då och då. Tänk på att försöka röra på dig minst 30 minuter varje dag. Börja med  att gå promenader.  Ett bra tips är att variera träningen så att du inte har samma träning varje gång för det blir för enformigt för kroppen. När jag säger styrke träning så behöver det inte vara på gym utan man kan köra styrka hemma, sit-ups bland annat.

Vill eller kan man inte träna på gymmet så finns det alltid hjälpmedel hemma! Antingen bara ett golv så kan man göra massa övningar, eller typ hjälpa till hemma och bära saker och då är det viktigt att INTE bära med ryggen så man skadar den.


Kommentarer
Postat av: Linda

Bra inlägg!!! :)

2012-02-19 @ 17:06:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0