GET YOUR OWN MOTIVATION


Första steget - börja träna

För dig som har svårt att komma igång med träning och som inte är van vid det så kan jag  tänka mig att det säkert känns svårt och till och med omöjligt att börja. Kanske är det så att du har hamn at på latsidan och har det svårt att ta sig därifrån eller också anser du att du inte har tiden till träning. Tiden är lätt att skylla på och ännu lättare att komma undan med. Jag vill vägleda dig hur du ska motivera dig själv för din träning och hälsa. Det är bäst att börja med att skriva mål. Skriv ner vad du vill uppnå med din träning och skriv gärna ut en bild på din drömkropp och lägg bilden så att du ser den varje dag så du blir påmind. Det ökar motivationen och viljan för dig själv att nå ditt mål. Ett tips som jag vill rekommendera är att köpa snygga träningskläder som du trivs i. På så sätt blir det roligare att träna och du känner dig genast mycket gladare. Det duger också med någon tröja du har och ett par byxor, självklart! Men det är något man kan tänka på.

Andra steget - gör det!
Har du pengar så köp dig ett gymkort. Om du inte har råd så börja spara undan pengar så du får råd. När du väl har pengarna till ett gymkort, tanka då på din mobil med peppande låtar och sen är det bara att börja. Det som är smart att börja med är powerwalk på rullbandet eller köra i en någorlunda bra takt på spinning cykeln. Efter några gånger kan du börja jogga och det som är ytterst viktigt då är att känna flås och puls. Genom löpning förbränner du fett på din mage men det förbränner inte bara fett på din mage utan på hela din kropp eftersom du rör alla kroppsdelar. Fettet blir i  ”rörelse” och det gör så att det förbränner. Detta ger en början på en smalare kropp.

Varför det är så viktigt att börja med förbränning är för att sedan ska du bilda muskler. Du kan tänka på några vardagsrutiner som till exempel istället för att ta bussen, gå eller cykla och ta trappor istället för hissen! Dessa vardagsrutinerna hjälper mer än vad man tror. När du fått din kondition och när du själv känner att du är redo så är det bara att börja styrke träna. Det är extremt viktigt att lära sig rätt hur man använder maskinerna, annars kan det bli att man tränar fel och det gör kroppen ostadig.

Tredje steget - att tänka på
Ät nyttigt Idag pratas det mycket om vad man ska äta. Vissa påpekar att man skall utesluta kolhydrater medan andra säger att det är viktigt att äta fettsnålt. Men det som är viktigt är att kosten ska passa dig som person. Några saker som är viktiga att tänka på om man vill äta hälsosamt. Undvik friterad och kraftigt processad mat. transfetter, socker och vitt mjöl.

Drick mycket vatten
För dig som vill vara hälsosam så är vatten klart den bästa drycken som håller dig i form. Man ska hälst dricka runt 8-10 glas vatten om dagen. Effekten blir att det håller igång förbränningen och gör dig mättare.

Ät regelbundet
Att äta mindre är inte rätt sätt för din träning och hälsa. Istället för att svälta, ät nyttigt och regelbundet. Det hindrar kroppen från att komma i svältläge och sätter igång förbränningen.

Dra ner på alkoholen
Du har säkert hört uttrycket ”ölmage” och är det så att du vill uppnå en platt mage gäller det att inte få i sig en massa onödiga kalorier i flytande form. Alkohol sänker fettbränningen och gör så att du tränar mycket sämre. Tobak är desamma, sluta upp med allt det!
Promenera
Att röra på sig är viktigt om man vill hålla mottet. Regelbunden promenad kan göra skillnad. Det kostar ingen, allt som krävs är vilja!

Träna
Tyvärr så räcker det inte promenad hela vägen, för att se stor skillnad måste du ta i ordentligt. Sit-ups stärker magmusklaturen, men du bör röra hela din kropp så det kan vara bra att börja någon aktivitet. Simning är toppen!


Kommentarer
Postat av: Naima

SV: Jodu fredag är ju alltid skönt;)haha

2012-01-27 @ 12:43:56
URL: http://naiimaa.webblogg.se/
Postat av: LIENE

sv: Låter som bra blogg. Kul att du lämnade spår:)

2012-01-27 @ 15:51:15
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Adina Karlsson

Sv: Håller med föregående talare, låter som en bra blogg :)

Och måste bara tillägga att du verkligen är döläcker!

2012-01-27 @ 16:21:54
URL: http://ekkkel.blogg.se/
Postat av: Naiman

Så vad blire ikväll då?:)

2012-01-27 @ 16:28:13
URL: http://naiimaa.webblogg.se/
Postat av: Felicia

Frågestund på min blogg!

Snälla gå in på min blogg och skriv några frågor till mig skulle vara jätte roligt om du gjorde det Länk: http://honio.blogg.se/2012/january/fragestund.html

Pöss...

2012-01-27 @ 16:57:06
URL: http://honio.blogg.se/
Postat av: Miss C - Swedish model

Fan jag är en riktig jojo-människa, äter och tränar bra ena dagen, men katastrof nästa... Faaaaan.

2012-01-27 @ 20:26:41
URL: http://missc.se/
Postat av: julia

har verkligen hur små bröst som helst.. är det träningens fel? vad ska jag göra? du har bra tips säkert!!! :)

2012-01-29 @ 00:50:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0