TIPS OM TRÄNING


Är det kondition eller fettförbränning du vill utföra när du rör på dig? Jag har tagit reda på vilket som ger vad. Om det är så att du ska ha ett gympass och springer innan du kör igång för att bli varm, då bestämmer du hur länge du vill köra för att orka med, är det jobbigt så är det rätt. Innan du kör gym så ger resultatet bättre kondition, inte så mycket fettförbränning. Men springer du däremot efter gympasset så ger det mer resultat till fettförbränning eftersom kroppen är slut och behöver energi och då om du rör på dig tar den fettet, förstår ni? Så innan gympasset - bättre kondition, efter gympasset - fettförbränning. 

Hur ska man äta när man tränar då och vill vara nyttig? Jo man ska äta mycket och gärna fem gånger om dagen. Frukost - Lunch - Middag och mellanmål mellanåt. Sedan gäller det att inte äta massa skräpmat för då lagras fett. Men mat är viktigt för träning, tränar man hårt så behöver man äta mer. Sen kan ni även börja ta med er en frukt till gymmet också och sedan äta när ni kommer hem för man behöver ha näring i sig högst en halvtimme efter gympasset - så fort som möjligt. 

Det finns myter om hur man får slanka ben - idag fick jag reda på hur man ska gå till väga. Jag fick se en bok där det står myter som många påstår, till exempel att man ska köra mindre tyngd och fler antal gånger på maskinen när man kör ben - det stämmer inte. Kör du 20 ben med liten tyngd eller 10 ben med mer tyngd, man ser mer resultat på mer tyngd. Det tar bara längre tid att göra 20 stycken, onödig tid. Tjejer kan inte bygga upp massvis med muskler om de inte tar de hormonerna som killar har för att bygga muskler, men annars kan inte tjejer bygga såpass stora muskler, om det inte nu är så att de hållt på sten hårt i 15 år, men annars, nej. Så om du vill ha slanka ben, kör mer tyngd och 10 gånger. Om du undrar hur mycket tyngd du behöver då kan du bara se om du klara 10 gånger på tex 80kg och klarar du det, då går det. 

Här var några tips jag lärde mig idag, väldigt bra faktiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0